Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون فنی و نظارت سازمان نظام پزشکی درباره ماجرای ویدئوی منتشرشده در بیمارستان شیراز از سوی یک اینفلوئنسر اینستاگرامی توضیحاتی ارائه کرد.

به گزارش مشرق، ساعاتی پیش یک اینفلوئنسر اینستاگرامی با انتشار ویدئویی از خود مدعی شد که با علائم بالینی سکته مغزی به یکی از بیمارستان‌های شیراز مراجعه کرده است و پرسنل بیمارستان به او می‌گویند که برای دریافت خدمات درمانی باید بستری شود؛ وی همچنین نسبت به عدم‌انجام سی‌تی‌اسکن برای افراد با وزن بالای ۱۰۰ کیلوگرم، اعتراض کرد!

در همین راستا، دکتر علی سالاریان؛ معاون فنی و نظارت سازمان نظام پزشکی در این باره گفت: در کل جهان، خدمات درمانی دارای سطح‌بندی یا تریاژ است یعنی غربالگری اولیه در بیمارستان انجام می‌شود و بر اساس آن، بیمار به پزشک عمومی، متخصص و بخش‌های پاراکلینیک ارجاع می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: از نظر رسیدگی به بیماران به‌صورت اورژانس، می‌توانیم مدعی باشیم که از لحاظ اعمال جراحی و رسیدگی به بیماران دچار سکته، اقدامات درمانی با سرعت بیشتری نسبت به سایر کشورها انجام می‌شود؛ در بسیاری از کشورها برای ویزیت شدن توسط پزشک متخصص، زمان‌ زیادی لازم است اما در ایران به‌دلیل نوع نظام درمانی و دیدگاه انسان‌دوستانه، این اتفاق به‌سرعت رخ می‌دهد.

سالاریان ادامه داد: این هموطن ما به یک بیمارستان در شیراز مراجعه کرده است و در ابتدا تصور می‌شده است که علائم او مربوط به سکته مغزی است اما تشخیص افتراقی اولیه او، "فلج بلز" بوده است نه سکته مغزی؛ با وجود این، برای اطمینان بیشتر، برای او سی‌تی‌اسکن درخواست می‌شود.

معاون فنی سازمان نظام پزشکی متذکر شد: دستگاه‌های سی‌تی‌اسکن بسیار گران‌قیمت و چند میلیارد تومانی هستند و با توجه به قیمت بالای ارز در صورت آسیب دیدن، هزینه‌های بسیار زیادی به مراکز تحمیل می‌کنند؛ از طرف دیگر اگر دستگاه سی‌تی‌اسکن به‌دلیل استفاده افراد سنگین‌وزن از آن، دچار آسیب شود، ارائه خدمت به سایر بیماران با اختلال مواجه می‌شود بنابراین استفاده از سی‌تی‌اسکن‌های معمولی، محدودیت وزنی دارد تا دچار آسیب نشوند.

وی ادامه داد: به همین دلیل برای بیمارانی که بیش از ۱۰۰ کیلوگرم وزن دارند نباید از سی‌تی‌اسکن‌های معمولی استفاده شود و این بیماران به مراکزی که دستگاه‌های مخصوص بالای ۱۰۰ کیلوگرم دارند، ارجاع داده می‌شوند.

وی در پاسخ به این سؤال که "آیا دستگاه‌های تصویربرداری مخصوص افراد سنگین‌وزن در تمام شهرها وجود دارد؟" گفت: در کلان‌شهرها این دستگاه‌ها وجود دارد و در برخی شهرها نیز ممکن است وجود نداشته باشد و بیمار به محل دیگری ارجاع شود؛ این‌که فرد به‌دلیل عدم اطلاع از این قانون، پرخاشگری کند و علیه کادر درمان بدگویی کند، درست نیست و باید از فضای مجازی در راستای فرهنگ‌سازی در حوزه درمان استفاده شود؛ اگر عدم انجام سی‌تی‌اسکن به‌دلیل وزن بالای فرد مذکور بوده، این امر قانونی بوده است.

سالاریان در پاسخ به سؤال دیگری مبنی بر اینکه "افراد بالای ۱۰۰ کیلوگرم از سوی بیمارستان به مراکز دارای دستگاه‌های سی‌تی‌اسکن ارجاع داده می‌شوند یا خودشان باید مراجعه کنند؟" خاطرنشان کرد: اگر فرد بستری باشد بیمارستان هماهنگی‌های لازم برای انتقال فرد جهت انجام سی‌تی‌اسکن را انجام می‌دهد و اگر بیمار سرپایی باشد، خود بیمار پیگیری را انجام می‌دهد.

معاون فنی سازمان نظام پزشکی در پاسخ به این سؤال که "چرا اعضای کادر درمان به بیمار گفته‌اند «ابتدا باید بستری شوید و سپس اقدامات درمانی لازم برای شما انجام شود»؟" گفت: اگر بیماری به بیمارستان مراجعه کند و پزشک تشخیص بدهد که نیاز به بستری دارد، بیمار باید تمکین کند تا مراحل بعدی پیگیری و اقدامات تشخیصی برای او انجام شود؛ اگر بیمار خودش رضایت به بستری شدن ندهد پزشک نمی‌تواند او را به‌صورت اجباری بستری کند و در هیچ جای دنیا نیز این‌گونه نیست که پزشک تشخیص بدهد که بیمار نیاز به بستری دارد اما بیمار با تشخیص خودش از بستری امتناع کند و درخواست سی‌تی‌اسکن شدن داشته باشد.

منبع: تسنیم

منبع: مشرق

کلیدواژه: بازار خودرو تحولات اوکراین حادثه متروپل قیمت پزشک سازمان نظام پزشکی بهداشت و درمان اینستاگرام اینفلوئنسر اینستاگرامی خودرو قیمت های روز در یک نگاه حوادث سلامت سازمان نظام پزشکی انجام سی تی اسکن ۱۰۰ کیلوگرم سکته مغزی بالای ۱۰۰ معاون فنی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۶۷۸۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دختر دانش‌آموز اهل لالی به سه بیمار جان دوباره بخشید

ایسنا/خوزستان مدیر مرکز فراهم‌آوری اعضا و نسوج پیوندی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز از اهدای اعضای بدن یک کودک اهل لالی به بیماران نیازمند خبر داد.

دکتر جواد شریعتی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: «پارمیدا رضایی» دانش‌آموز ۱۳ ساله شهرستان لالی بود که دچار مرگ مغزی شده بود، به بیمارستان گلستان اهواز انتقال یافت. 

وی افزود: دو کلیه و کبد این دانش‌آموز که چند روز پیش بر اثر حادثه دچار مرگ مغزی شده بود، با تلاش همکاران بخش مرکز فراهم‌آوری اعضا و نسوج پیوندی خوزستان و رضایت خانواده وی در بیمارستان گلستان اهواز به سه بیمار نیازمند عضو، پیوند داده شد.

شریعتی گفت: امید است مردم با رضایت به اهدای عضو، خیرات ماندگاری برای عزیزان از دست رفته خود بر جای بگذارند و با انجام این سنت حسنه، جان تعداد بیشتری از بیماران نیازمند را نجات دهند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • انتقال هوایی بیمار سکته قلبی از داران به بیمارستان چمران اصفهان
  • حیات دوباره ۵ بیمار با اهدای اعضای جوان مرگ مغزی در مشهد
  • اهدای عضو دانش‌آموز اهل لالی به ۳ بیمار جان دوباره بخشید
  • دختر دانش‌آموز اهل لالی به سه بیمار جان دوباره بخشید
  • نماینده همدان در مجلس خبرگان رهبری به علت عارضه مغزی در بیمارستان بستری شد
  • نجات جان ۶ بیمار با اهدای اعضای بیمار ۴۴ ساله مشهدی
  • حس خوب حمایت
  • اهدای عضو بیمار مشهدی نجات‌ بخش جان ۶ بیمار
  • اعضای بیمار مرگ مغزی به ۶ نفر در مشهد اهدا شد
  • اهدای عضو بیمار مشهدی نجات‌بخش جان ۶ بیمار