Web Analytics Made Easy - Statcounter

محققان در پژوهشی به موانع کنترل وزن در مادران باردار کم برخوردار جامعه پرداخته‌اند که نتایج آن نشان می‌دهد چهار موضوع از جمله بارداری ناخواسته و پرخطر و عدم دسترسی به خدمات بهداشتی و کانال‌های اطلاعاتی نامعتبر در این میان نقش دارند.

به گزارش ایران اکونومیست، اضافه شدن وزن در طی دوران بارداری امری اجتناب‌ناپذیر و البته ضروری است، اما این پدیده وقتی فاقد مدیریت صحیح باشد، می‌تواند به عنوان یادگار دوران بارداری سلامت مادران را به مخاطره اندازد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هرچند شیوع چاقی و کلیه بیماری‌های مرتبط با سبک زندگی در تمامی کشورها رو به افزایش است اما عوامل سبب‌ساز آن در جوامع مختلف با هم تفاوت دارند و بررسی و شناخت آن در هر جامعه می‌تواند به یافتن چالش‌ها و نهایتا راهکارهای ارائه خدمات بهتر در راستای پیشگیری و مقابله با آنها منجر شده و به ویژه در خصوص زنان باردار به سلامت بیشتر و کیفیت بهتر زندگی ایشان منجر شود.

مراجع مختلف گزارش کرده‌اند زنان خاورمیانه به داشتن یک سبک زندگی چاقی تشویق می‌شوند. علاوه بر آن، محدودیت‌های مالی می‌تواند به این مساله دامن بزند زیرا هزینه‌های بالای مراقبت‌های دوران بارداری و عدم آگاهی کافی یا دسترسی به خدمات بهداشتی رایگان، مدیریت وزن مناسب را برای زنان باردار از طبقه فرودست اقتصادی و اجتماعی پایین را دور از دسترس  می‌کند. در عین حال کاهش نرخ فرزندآوری در بین اغلب زوج‌های طبقه متوسط جامعه نشان‌دهنده اهمیت ارائه مراقبت‌های کافی برای مادران باردار در گروه‌های اجتماعی-اقتصادی پایین است، زیرا به نظر می‌رسد اکثریت جمعیت نسل‌های بعدی را  فرزندان این گروه تشکیل می‌دهند.

دکتر پریسا امیری رئیس مرکز تحقیقات تعیین کننده‌های اجتماعی سلامت، با ذکر مطالب فوق افزود: نرخ چاقی مادران در ایران نشان‌دهنده کاستی‌هایی در خدمات بهداشتی بارداری فعلی است، به‌ویژه برای مادران طبقه‌ی کم برخوردار اقتصادی-اجتماعی که به مراقبت‌های خصوصی دسترسی ندارند. با این حال، تحقیقات در مورد چاقی حاملگی در ایران بر مشکلات مدیریت وزن این گروه از مادران متمرکز نبوده است و شناسایی نیازهای این مادران، شناخت وضعیت دقیق آنها و شنیدن مستقیم مشکلات آنها می‌تواند به رفع عیوب زایمان کمک کند.

وی با ذکر این مقدمه به تشریح مطالعه کیفی انجام شده در این مرکز تحقیقات با استفاده از رویکرد تئوری زمینه‌ای و با تحلیل داده‌های جمع‌آوری‌شده از مصاحبه‌های مراجعین مراکز بهداشتی درمانی عمومی شهر تهران برای مراقبت‌های دوران بارداری انجام شده است پرداخت.

امیری در توضیح معیارهای انتخاب شرکت کنندگان به افزایش وزن بیش از حد در شش ماهه اول بارداری، وضعیت اجتماعی-اقتصادی پایین و تمایل به اشتراک گذاشتن تجربیات خود را عنوان و اضافه کرد: چهار تم اصلی از داده‌های حاصل از مطالعه پدید آمد که هر کدام دارای زیرمجموعه‌هایی هستند. وی این ۴ سرفصل را شامل عوامل شخصی(عواطف و احساسات ناخوشایند، سلیقه‌ی غذایی/سرگرمی‌های شخصی، حجم کار و مسئولیت‌ها و سابقه بیماری)، وضعیت بارداری(بارداری ناخواسته و پرخطر). روابط بین فردی و حمایت(عدم حمایت همسر و الگوبرداری ناسالم از خویشاوندان) و عوامل/تاثیرات فرهنگی-اجتماعی(هنجارها و ارزش‌های اجتماعی، عدم دسترسی به خدمات بهداشتی و کانال های اطلاعاتی نامعتبر) ذکر کرد.

این متخصص در پایان در خصوص کاربرد نتایج طرح خاطرنشان کرد: این نتایج می‌توانند به توسعه استراتژی‌های بهداشتی مناسب برای زنان دارای چاقی که در طبقات پایین‌تر اقتصادی-اجتماعی هستند کمک کند. همچنین، ارائه دهندگان مراقبت‌های بهداشتی برای این گروه از زنان می‌توانند با تحلیل این یافته‌ها به عنوان راهنمای بررسی شرایط و پیشینه آنها استفاده نمایند.

 

منبع: خبرگزاری ایسنا برچسب ها: بارداری ، پژوهشکده غدد درون‌ریز و متابولیسم

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: بارداری پژوهشکده غدد درون ریز و متابولیسم خدمات بهداشتی دوران بارداری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۸۹۲۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ارائه بیش از ۱۰ هزار و ۷۰۰ نفر خدمت رایگان در حوزه سلامت

سرهنگ پاسدار کاظم کبیری اظهار داشت: در هفته نخست اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ همزمان با هفته ملی سلامت، ۳۰ تیم روز به مناطق مختلف شهری و روستایی شهرستان‌های استان اعزام شد.

وی افزود: این تیم‌ها شامل دندانپزشکی، تیم‌های تک تخصصی، تیم‌های بهداشتی درمانی و آموزشی عمومی بصورت جهادی، ۱۰ هزار و ۷۶۸ نفر خدمت رایگان ارائه کردند.
 
سرهنگ پاسدار کبیری ادامه داد: معاینه و ویزیت ۱۲۰ نفر از سوی پزشک متخصص داخلی و پزشک متخصص زنان، معاینه و ویزیت ۵۷۹ نفر توسط پزشک عمومی، خدمات دندانپزشکی برای ۱۴۰ نفر و ارائه داروی رایگان برای ۶۷۹ نفر از جمله این خدمات جهادی در هفته سلامت بود.

 وی ادامه داد: همچنین در این هفته ۲۴۲ نفر توسط کارشناسان سلامت روان مشاوره روانشناسی شدند و کارشناسان مراقب سلامت به دو هزار و ۵۷۶ نفر آموزش‌های بهداشتی ارائه کردند.

بیشتر بخوانید

خدمات‌دهی به بیش از ۲۷ هزار نفر در مراکز درمانی

وی افزود: مشاوره‌ای تغذیه برای ۴۲۶ نفر، آموزش‌های فرهنگی (فرزند آوری) برای ۱۰۳ نفر، پایش و غربالگری فشارخون و قندخون بیش از ۳ هزار و ۸۰۰ نفر از دیگر خدمات ارائه شده بسیجیان جامعه پزشکی در هفته سلامت ۱۴۰۳ بود.

وی در پایان خاطرنشان کرد: علاوه بر خدمات بهداشتی درمانی و تخصصی، برنامه‌های فرهنگی هنری، تعلیم و تربیت، علمی پژوهشی نیز در مناطق مختلف استان اجرا گردید.

باشگاه خبرنگاران جوان چهارمحال و بختیاری شهرکرد

دیگر خبرها

  • فعالیت بیش از ۱۷۰ ماما در مراکز بهداشتی استان یزد
  • برگزاری جشن‌های مادرانه در مساجد برای ترغیب مادران به فرزندآوری
  • تولید بیماری‌های احتمالی برای نسل آینده؛ حاصل بی‌توجهی به مامایی
  • آرامش اجتماعی؛ طرحی برای کنترل و کاهش آسیب‌های اجتماعی در مناطق محروم
  • ۲۱ درصد بیمه‌شدگان تامین اجتماعی، بانوان هستند/ حضور فعال زنان در بازار کار
  • ارائه بیش از ۱۰ هزار و ۷۰۰ نفر خدمت رایگان در حوزه سلامت
  • کدام گیاهان برای مادران باردار مفید هستند؟
  • بیش از ۸۴ هزار تماس با مشاوره تلفنی بهزیستی مرکزی برقرار شد
  • واکنش معین به اعتراضات دانشجویی در آمریکا: دانشگاه و دانشجویان در مقایسه با سیاسیون یا سرمایه‌داران، از اعتماد عمومی و سرمایه اجتماعی بالاتری در جامعه برخوردار هستند/ اعتراض آنها می‌تواند به تغییر سیاست‌های دولتها و حتی تغییر دولتها منجر شود
  • چرا برخی زنان باردار مُهر می‌خورند؟